Cпецпроекти

Дослідження: соки та інші напої з цукром провокують рак


0 1103 1

Вчені виявили зв’язок між вживанням цукрових напоїв або фруктових соків та розвитком онкології. У дослідженні брали участь 107 тисяч осіб.

Виявилося, що люди, які часто вживають напої із додаванням цукру, потрапляють до групи ризику: серед них частіше трапляються випадку раку грудей. Крім того, цукрові напої збільшують ризик розвитку діабету та серцево-судинних захворювань. І, звісно, можуть вплинути на вагу: любителі солодкого, зокрема, напоїв, частіше страждають на ожиріння.

Солодощі викликають високе глікемічне навантаження і через свій підвищений глікемічний індекс провокують рак печінки. Проте зв’язку із розвитком раком простати або легенів вчені не виявили.

Дослідники рекомендують любителям солодкого тримати себе у руках і обмежити вживання продуктів і напоїв, що містять велику кількість цукру. Це стосується і стовідсоткових фруктових соків, у яких теж є натуральний цукор. Проте фреші все ж менш шкідливі: наприклад, доведено, що розвиток діабету вони не провокують.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Стерилізація домашніх тварин: “за” і “проти”
934 0 0

#bit.ua
Наш Instagram
Підписуйтесь на нас в Facebook!

Прокоментувати

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Вибачте, для коментування необхідно увійти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: